Atık Yağlar Nasıl Toplanır

Kızartmadan arta kalan bitkisel atık yağı huni yardımıyla pet şişelere doldurunuz.
Pet şişeye doldurduğunuz bitkisel atık yağlarını, mahallenizde veya bulunduğunuz bölgede ki Bitkisel Atık Yağ Toplama Bidonlarına atınız.
Eğer bulunduğunuz bölgede atık yağ toplama bidonu yoksa, size en yakın olan bitkisel atık yağ toplama firmasını arayarak evinizden almasını sağlayın.

Çevremize Örnek Olarak Dünyamızı Koruyalım


Kişisel olarak toplumsal projeler oluşturabilirsiniz, çevrenize ve komşularınıza bitkisel atık yağların çevremize verdiği zararlardan bahsedebilirsiniz. Bitkisel atık yağların toplamasını hızlandırmak, zaman ve enerjiden tasarruf etmek için toplama merkezleri oluşturabilirsiniz.

Atık Yağların Çevremize Etkileri

Atık yağlarınızı çöpe attığınız zaman, önce yağlarınızı toprak emecektir. Daha sonra yağmur suları ile birlikte atık yağlarınız yer altında bulunan temiz su kaynaklarına ulaşarak evinizde temiz olarak içtiğiniz suların kirlenmesine sebep olacaktır..

Yer altı suları her ülke gibi Türkiye’de de en önemli içme su kaynaklarından biridir. Kullandığınız atık yağları çevreye zarar verecek şekilde çöpe veya lavaboya dökerseniz, temiz sularımıza zarar vermiş olursunuz. Atık yağların temiz sulara verdiği kirlilik oranı %25 gibi büyük bir oranı kapsamaktadır.

Atık yağlar temiz sulara karıştığı zaman, temiz sulardan arındırmak mümkün değildir. Bu yüzden sizin bilinçsiz davranışınız sizin ve bir çok insanın temiz suyuna zarar verir. Bilinç olalım atık yağlarını, atık toplama firmalarına, merkezlerine ulaştıralım.

Atık yağlar su yüzeyini kapsayarak, hava ile su arasındaki oksijen akışını önler, oksijensiz kalan canlılara da zarar vermiş olursunuz!

Atık yağlar denize ulaştığı zaman tekrar temizlenmesi mümkün değildir, atık yağlar denizde zamanla bozularak denizin oksijen oranını düşürür ve canlıların yaşaması bir daha mümkün olmayabilir.

1 litre atık yağ 1 milyon litre temiz suya zarar verir. Lütfen duyarlı olalım.